Saturday, 8 February 2014

Masalah aq dengan SUAMI sejak dulu sampai SKRG....

Views
Assalamualaikum... Selamat Malam untuk korang...

Selamat TIDUR juga pada yg dah nak tidur... JGN LUPA BASUH KAKI + GOSOK GG sblm tidur yer...

Doa tidur n surah2 tertentu pun janganlah lupa baca sblm tidur tu.

Kalau belum mengantuk sangat sebelum tidur tu, cuba2 lah korang muhasabah diri untuk hari ini sahaja. APa yang korang dah buat sejak bangun tidur pagi tadi sampai nak tidur balik ini.... Heheheh... 

Hah...
Ini nak habaq mai kat korang.
Masalah aku dengan suami yang tak pernah ada jalan penyelesaian sejak dulu sampai sekarang ini....

MASALAH paling serius aku adalah BILA ada...'BUTTERFLY in MY STOMACH' relate ke tak ini... Ah bantai jerlah... Cuba2 lah korang RELATE kan yer.

Kekadang GERAM sungguh aku.
Tak tahu dah macam mana nak selesaikan masalah ini.
Kalau ada yang tahu cara tau nak suruh aku test apa2 tau korang ada FORMULA...(ceh mcm MATHs & KIRA2 pula)....BAGITAHULAH kat aku...

Nak tahu apa MASALAH nya????
Masalah aku dengan suami aku sejak dulu sampai sekarang ini..... Aku tak boleh buat presentation apa2 pun depan dia.... Kalau aku kena bercakap dekat PUBLIC depan dia aku boleh JADI KAKU serupa macam..... :-

                   1. patung napolean kat galeri
                   2. Lidah terus kelu macam kena paku
                   3. suara tersekat2 macamlah aku ini dah tertelan kapur barus
                   4. Seram sejuk seluruh badan... gementar/gigil tu dah hilang 
                   5. Muka merah padam macam udang kena bakar

:) Itulah masalah yang aku hadapi dengan suami aku.
Tak pernah selesai masalah ini sampai sekarang.

Macam mana nak buat pun tak tahu lah.
Pernah aku kena conduct pelajar dia... with one event...then aku dah TING TONG...jenuh fikir macam mana aku nak berdepan/bercakap dgn public...sedangkan dia ada dikalangan audiens tu......

 Waktu itu, macam2 doa aku baca. Dlm hati aku ini tak habis2 kumat-kamit baca ayat/zikir moga dilancarkan lidah untuk aku berkata2 agar audiens faham apa yg aku nak kata....

ALHAMDULILLAH....
Aku dapat suami yang FAHAM masalah aku...
RUPANYA dia tau mslh aku itu....

JADI dia larikan diri...masa TURN aku conduct pelajar itu...
L.E.G.A.... THANKS SESANGAT KAT dia sebab FAHAM aku....

Akhirnya...semua berjalan lancar.
Aku berterima kasih sesangat sbb husband aku BAGI ALASAN yang boleh diterima dek akal pada urusetia....pelajar2 dia lah...

 HUHUHU...

MALU MALU MALU MALU MALU....

Ambil dua belah tangan letak kat kepala GARU SEMACAM mcm monyet cari kutu....
Ambil tangan kanan TAMPAR pipi sikit...
APA jenis penyakit pun tak tahu....

Macam mana nak buat entah...
INILAH NASIB BILA KAWIN DENGAN xLECTURER sendiri....
Tambahan pula beza umur kami kurang DUA  (2) tahun drp beza CT NURHALIZA dgn suami dia DATUK K..... adussss.....

Masalah Sungguh....

Okey... itu jerlah...

Mlm ini story ttg masalah aku dgn suami aku LERRRRR....


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment

Just leave ur message