Tuesday, 10 January 2017

Lama Menyepi Terasa Banyak Pula Bicara Yang Ingin Terluah

Views


RASANYA BELUM TERLAMBAT LAGI KOT NAK UCAPKAN.... "SELAMAT TAHUN BARU 2017"




Penutup lembaran tahun 2016, ada berita yang begitu melemahkan semangat jiwa. Namun ALHAMDULILLAH permulaan TAHUN 2017 ini lebih banyak perkhabaran GEMBIRA yang membahagiakan hati. 

Semestinya BAKAL MENYUNTIK SEMANGAT JUANG...

Semoga segalanya akan berjalan dengan LANCAR dengan IZIN ALLAH SWT.

Semoga lebih banyak manuskrip yang bakal DITERBITKAN pada tahun ini. Hurm boleh tak kalau nak BERANGAN dalam 10 MANUSKRIP ???

HUHUHU tak ada yang MUSTAHIL tapi kena lebih USAHA la kan...








Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Tuesday, 8 December 2015

...Erti Sebuah Kehidupan...

Views
Assalamualaikum sahabat blogger sekalian...

Rasanya terlalu lama blog ini ditinggalkan sepi begitu sahaja. Terlalu banyak perkara yang perlu dilakukan, difikirkan, diberi perhatian selain menulis di blog ini. Walaupun menulis itu satu MINAT tapi akibat kekangan yg hadir tanpa diduga maka sepi seketika blog ini.

Wokeyh...
New Life...
New environment...
From NOTHING 2 SOMETHING...
May Allah swt bless me...

After this will make sure that this blog akan meriah kembali.


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Tuesday, 11 March 2014

AGEN DROPSHIP DIPERLUKAN

Views

UNTUNG lumayan....

You all PRoMoTe...at your blog/wechat/whatsapp/fb....

Ada yg nk beli just byr ikut harga agen... THEN penghantAran akAn diuruskan segera...

Jika dpt testimoni customer...publish at ur social network and i give u Hadiah misteri...sbb share testimoni...

Then pd yang nk beli borong pun boleh...Harga berpatutan...

Tiada yurAn pendaftaran yg perlu dibayAr untuk menjadi agen.

HANYA
Hantarkan maklumat di bawah:-
1. Nama
2. Ic
4. Alamat
5. Email
6. Hp

HantAr ke email nmellia.ma@gmail.com

Wechat / whAtsapp 01126828617

@

pm fb  lia amylia

Thanks...


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Wednesday, 5 March 2014

Monolog 'Hidup Perlu Tabah'

Views

Kata org hidup perlu tabah
Tapi kalau luka kian parah
Diri pula disumpah seranah
Perlukah juga tunduk mengalah?

Kesabaran itu sebahagian drp iman
Memang mudah utk dilafazkan
Yang menanggung sabar itu yg terbeban
Amatlah sukar utk dimengertikan

Kecamuk di fikiran menguji diri
Amarah yg dtg tiada henti
Ibarat taufan menggila di bumi
Lantas bagaimn harus disabarkn hati?
Sedangkn masih ada juga yg dengki

Bukan bercerita tentang merpati sejoli
Bukan juga bercerita ttg patahnya hati
Tetapi ini adlh cerita seorg hamba yg berperasaan hasad & dengki
Yg mn menjadikn iri hati sbg lumrah kehidupan duniawi

Ke kiri aku salah
Ke kanan aku tergadah
Hati mrk yg parah
Jiwa aku pula yg luka berdarah

Ya, hidup perlu tabah
Kerana aku ada Allah
Maka kau siapa mahu menghukumku
Sedangkan yang salah adalah kamu.....

- gud night-
Tak mau dengki2 key


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Hidup Perlu Tabah

Views
Lama tak menulis dr tinta hati....
Mmg tahun ni mahu berubah lebih rajin. Tak mahu malas2 lagi.
Menulis hobi amy sejak sekolah lagi. Tapi dulu amy menulis hanya suka2. Walaupun ada manuskrip yg dah publish jadi novel tetap juga malas2 dgn hobi yang satu ini. Sedangkan hobi inilah yang banyak keluarkan amy dr zon selesa tak kiralah berkaitan apa.
Dengan menulis boleh hilangkan stress ala2 soul therapy gitue
Tapi dlm tahun 2014 ini, dah tekad dlm hati perlu struGgle utk capai apa yg dihajati.
Harap2 segalanya akan berjalan lancar. Semoga Allah swt memberkati usaha ini.
SELAMAT MALAM UOLS...
Jgn lupa muhasabah diri utk mlm ini.... moga2 kita semua dirahmati...

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial